Menu

Hoe maak je effectief huiswerk? Hoe bereid je je voor op een toets? Hoe maak je een goede samenvatting of mindmap? Hoe maak je een goede planning en waar moet je dan rekening mee houden? Weten hoe je het beste kunt leren en het optimale uit jezelf kunt halen; daar gaan we samen met de leerlingen mee aan de slag. Aan de hand van verschillende thema’s en praktische oefeningen, maken we leerlingen onder meer vaardig in de top 5 leerstrategieën: jezelf overhoren (oefentoetsen maken), gespreid overhoren, uitgebreid doorvragen, aan jezelf de stof uitleggen en switchen tussen methoden.

Meedoen met de training ‘leren leren’

De training is speciaal ontwikkeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool, maar kan ook op maat gemaakt worden voor leerlingen uit de brugklas. Het programma zal bij voldoende aanmeldingen in groepsverband gegeven worden, maar kan ook goed individueel worden toegepast. We zullen dan in overleg met u bepalen welke onderdelen vooral aandacht verdienen. Soms zal er na een les ook huiswerk meegegeven worden, om zelf thuis verder te oefenen met de geleerde studievaardigheden.

Contactmomenten

Om u als ouder zoveel mogelijk te betrekken bij de vorderingen van uw kind en om u ook handvatten mee te geven voor thuis, zijn er 3 belangrijke contactmomenten:

  1. Vóór de training ‘leren leren’ is er contact over uw wensen, verwachtingen en eventuele aandachtspunten waar we op moeten focussen.
  2. Halverwege de training volgt een korte telefonische of schriftelijke tussenevaluatie, zodat we eventueel nog bij kunnen sturen op bepaalde studievaadigheden.
  3. De training wordt afgesloten met een eindevaluatie, om te bepalen of de vooraf gestelde doelen behaald zijn en hoe we onze dienstverlening nog zouden kunnen verbeteren.

Vind een locatie bij u in de buurt

Startdata training

De training ‘leren leren’ wordt alleen gegeven door ervaren trainers en gaat in groepsverband van start bij minimaal drie aanmeldingen. Dit kan gedurende het hele schooljaar, ook tijdens de vakanties.

Een individuele training ‘leren leren’ kan op ieder gewenst moment van start gaan, dag en tijd in overleg, mits er dan een trainer beschikbaar is. Deze training kan ook gegeven worden op één van onze eigen locaties.

Tarieven

  • De kosten voor de groepstraining bedragen € 295,- voor 6 lessen van 1,5 uur inclusief lesmateriaal. Indien u reeds klant bij ons bent, krijgt u éénmalig 10% korting op het totaalbedrag.
  • De kosten voor de individuele, op maat gemaakte training, bedragen € 60,- per les (50 minuten). In overleg bepalen we hoeveel lessen we precies inzetten, meestal tussen de 6 en 8.

Meer informatie en direct aanmelden