Intelligentieonderzoek

Heb jij het idee dat jouw kind wordt onderschat of juist overschat of heb je vragen over welk onderwijsniveau het best passend is voor jouw kind? Een onderzoek naar intelligentie kan antwoord geven op deze vragen. AFTER`S COOL biedt de mogelijkheid om de intelligentie van kinderen te laten onderzoeken.

Een intelligentieonderzoek wordt ook wel een capaciteitenonderzoek genoemd. Met behulp van een intelligentieonderzoek worden de capaciteiten van een leerling in kaart gebracht. Onze onderzoekers zijn allemaal psychologen geregistreerd bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), of orthopedagogen geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Pedagogen of Onderwijskundigen (NVO).

Intelligentieonderzoek
"Wij zijn heel blij met jullie goede communicatie en heldere aanpak."

Ouders van Ana

Verschillende typen intelligentieonderzoeken

Wij adviseren graag over welk type intelligentieonderzoek het beste een antwoord op jouw vraag kan geven. Wij maken gebruik van de WISC-V en NIO 2018.

WISC-V

Een intelligentieonderzoek met de WISC-V bestaat uit verschillende taken en vragen. Hiermee brengen wij allerlei vaardigheden in kaart, bijvoorbeeld het geheugen, het plannings- en organisatievermogen en de verbale vaardigheden. Ook taakaanpak, concentratie, motivatie en doorzettingsvermogen worden getest in een intelligentieonderzoek. De WISC-V is geschikt voor kinderen van 6 t/m 16 jaar.

Een onderzoek met de WISC-V duurt ongeveer 2 à 2,5 uur. De kosten voor een intelligentieonderzoek met de WISC-V bedragen € 512,50.

NIO 2018

Intelligentieonderzoek

AFTER’S COOL is
persoonlijk en pro-actief

AFTER’S COOL helpt leerlingen met hun schoolwerk met het beste team!

Wij hebben een sterke cultuur waar wij trots op zijn. Onze belangrijkste waarde is ‘Sunny Side up’; wij werken vanuit positiviteit. Voortdurend willen verbeteren en ontwikkelen betekent dat wij niet bang zijn om fouten te maken en wij regelmatig om feedback vragen. Dat willen wij ook graag aan onze leerlingen leren, want goed voorbeeld…

Wij zijn warm en betrokken; wij coachen leerlingen met liefde door hun schooltijd heen. Wij zetten graag een stap extra en dat merken leerlingen en hun ouders. Wij nemen enthousiaste en betrokken mensen aan en leiden al onze medewerkers – van vestigingscoördinator tot begeleider en van remedial teacher tot projectcoördinator – op tot positieve coaches.

AFTER’S COOL is een platte organisatie, hierdoor kunnen wij snel schakelen en heel dicht blijven bij wat ouders en scholen graag willen zien.

Intelligentieonderzoek