Bijles basisschool,
een extra steuntje in de rug

Heb je het gevoel dat jouw kind extra aandacht en uitleg kan gebruiken bij sommige onderdelen van het school- en huiswerk? Dat er soms meer inzit? Is rekenen of begrijpend lezen lastig? Of juist het leren van een topo-toets? Of heeft jouw zoon of dochter een extra steuntje in de rug nodig om met zelfvertrouwen de midden- en eindtoetsen te maken?

Tijdens de bijles voor leerlingen van de basisschool uit groep 6, 7 of 8 gaan we hiermee aan de slag! Een bijles basisschool is gerichte aandacht voor jouw zoon of dochter op de onderdelen van school die niet altijd vanzelf gaan.

Bijles basisschool

Bijles basisschool op een rijtje

Intake

We maken uitgebreid kennis en jullie bespreken met de vestigingscoördinator waar tijdens de bijlessen de focus op komt te liggen, wat het doel is.

Plan op maat

We bekijken hoe we de bijles basisschool het beste vorm kunnen geven door een plan op maat op te stellen dat we gedurende het traject goed kunnen volgen. 

Structureel of flexibel

Samen met de coördinator spreek je een vast moment in de week af of juist flexibel als dat beter aansluit.

1-op-1

Samen met een goed opgeleide begeleider gaat jouw zoon of dochter inhoudelijk aan de slag. De bijles duurt een uur.

Uitleg en tips

De begeleider is er voor extra uitleg, om samen moeilijke opdrachten te maken en om tips te geven over hoe je leert (leren leren) en hoe je een planning maakt.

Leerproces volgen en evalueren

We houden de voortgang bij en koppelen na iedere bijles terug aan jullie hoe de bijles is gegaan is, wat we hebben afgesproken en wat de aandachtspunten zijn.

Online bijles

Ook online kunnen wij een bijles voor basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 of 8 verzorgen.

Hoe ziet een bijles basisschool bij AFTER’S COOL eruit?

16:00 uur

Begin van de les: Hoe ging het vandaag op school? Heb je in het weekend nog iets leuks gedaan?

16:05 uur

Plan maken. Wat gaan we doen vandaag, wat is het doel en hoe pakken we het aan?

16:10 uur

Aan de slag! We pakken er materiaal bij en natuurlijk gebruiken we het stappenplan ‘hoe maak ik een citovraag?’

16:45 uur

10 minuutjes lezen! We hebben tijd over en dan is het fijn om samen te lezen.

"Anne groeit door de aandacht die ze wekelijks krijgt. Ze komt huppelend thuis na het uurtje bijles op woensdag. Het is heel flexibel, daar zijn wij als ouders erg blij mee."

Mark, vader van Anne (11 jaar)

Bijles of remedial teaching

Afhankelijk van de scores op school, eventuele achterstand en hulpvraag is bijles soms niet voldoende en zullen wij begeleiding door een remedial teacher adviseren.

Ouders merken dat hun kind meer zelfvertrouwen krijgt en groeit door de persoonlijke aanpak en gerichte aandacht tijdens een bijles. Jouw zoon/dochter leert bijvoorbeeld hoe hij/zij het beste een tekst kan lezen en de bijbehorende vragen kan maken. Als de focus meer ligt op rekenen gaan we aan de slag met hoe je redactiesommen aanpakt of wat breuken eigenlijk zijn. Bij spelling kijken we hoe je er achter komt of je ‘bedoelt’ of ‘bedoeld’ moet schrijven.

Tijdens de bijles basisschool werken wij met jouw zoon/dochter aan technisch of begrijpend lezen, spelling, Engels of rekenen. Net wat er nodig is! Als we oefenen voor de toetsen ligt de nadruk op de aanpak van de vragen om daar vertrouwd mee te raken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jouw kind met meer zelfvertrouwen en plezier in de klas zit.

Bijles basisschool

Naast bijles helpen we leerlingen van de basisschool met

Online oefenkwartiertjes

Oefenen oefenen oefenen. Met lezen, de tafels, cijferen of Engels? Een oefenkwartiertje met een AFTER’S COOL juf helpt jouw kind een heel eind op weg. Herhalen is het sleutelwoord. Gewoon online, dus makkelijk in te plannen en lekker vanuit huis.

Remedial teaching

Juf Janny, Rianne, Naomi en nog heel veel andere AFTER’S COOL superjuffen helpen leerachterstanden te voorkomen en te repareren. Met een duidelijk handelingsplan, meetmomenten en veel contact met ouders.

Trainingen

Een goede voorbereiding op de belangrijke midden- en eindtoetsen in groep 6, 7 en 8! Of om te leren leren. En ook om een goede start te maken bij de overgang van de basisschool naar de middelbare school.

Met zelfvertrouwen in de klas

Net als motivatie en concentratie, is ook zelfvertrouwen een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen leren. Tijdens de bijles basisschool besteden we hier dan ook veel aandacht aan, want wij willen tenslotte blije kinderen aan de keukentafel en met zelfvertrouwen in de klas!

Leren doe je zo!

In de bijles stimuleren we de leerling om actief met de stof aan de slag te gaan. We gebruiken onze  ‘Leren doe je zo’-methode. Deze methode is gebaseerd op de top 5 bewezen effectieve leerstrategieën en het Handboek Leren Leren van Inge Verstraete en Karin Nijman. Zo gaat het leren makkelijker en efficiënter.

Zelfvertrouwen

Onze begeleiders

remedial teaching les

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Leren leren vanuit positiviteit

Elk kind zou de kans moeten hebben om alles uit zichzelf te halen. Alleen zo kan je je volledig ontwikkelen. Wij kijken naar het kind als geheel. Hoe? Door niet alleen op school te focussen, maar ook op zelfvertrouwen, jezelf ontdekken en ontwikkelen en op mentale balans. We begeleiden de kinderen met aandacht en warmte naar de volgende stap. Altijd op een manier die bij hen past.

Serieus plezier animatie
Serieus plezier


Serieus hoeft niet minder leuk te betekenen. AFTER'S COOL is positief, gezellig en optimistisch. Wij kijken graag naar wat er al wél goed gaat. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en de motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan en lol te hebben in het leren.

Coaching
Coaching die verbindt en motiveert


Bij ons is er altijd een vast gezicht, dat voor jou en je ouders klaar staat. En omdat wij elke dag met je meelopen, begrijpen we jou en wat het beste bij jou past.

Methode op maat
Methode op maat


Onze slimme, bewezen ‘Leren doe je zo’-methode past zich aan jou aan. Jouw persoonlijkheid, kennisniveau, stemming en tempo vormen de leidraad voor een effectief plan op maat.

Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen, voor nu en later


Goede cijfers halen vinden we belangrijk, maar de manier waarop misschien nog wel meer. Bij AFTER’S COOL helpen we je om te leren leren en vooruit te kijken. Zo pak je voortaan nieuwe uitdagingen met een glimlach aan.