Bijles,
geen vraag is ons te gek

Vind je een bepaald vak of onderwerp lastig? Kan je inhoudelijke hulp gebruiken bij het begrijpen van de moeilijke stof? Mis je soms de motivatie of ervaar je stress als het je niet alleen lukt? Wil je leren hoe je dit vak nu echt goed kan aanpakken? Ben je op zoek naar dat ‘Oh, werkt dat zo?!’-moment?

Tijdens onze (online) bijlessen werken we hier samen aan! Een bijles is een intensieve vorm van begeleiding waarbij de begeleider en jij samen 1-op-1 vakinhoudelijk aan de slag gaan. Aangezien het vaak om stof gaat die je niet begrijpt of jou minder ligt, vraagt dit om extra uitleg en veel oefenen.

Bijles

Bijles op een rijtje

Intake

Tijdens een intake bespreek je samen met de vestigingscoördinator waar voor jou tijdens de bijlessen de focus op komt te liggen.

Plan op maat

Onze bijlessen zijn intensief en richten zich inhoudelijk op een bepaald deel of onderwerp van de stof. Samen met de coördinator bespreek je wat nodig is om dat ‘Oh, werkt dat zo?!’-moment te kunnen bereiken.

Structureel of flexibel

Samen met jouw coördinator spreek je een vast moment in de week af of juist flexibel als dat beter aansluit. Alles kan!

1-op-1

Samen met een goed opgeleide begeleider ga jij inhoudelijk aan de slag. Dit is intensief waardoor we meestal 1 of 1,5 uur plannen per bijles.

Uitleg en tips

De begeleider neemt samen met jou het maak- en leerwerk door. Natuurlijk is de begeleider er voor uitleg en al jouw inhoudelijke vragen, op een manier zodat het voor jou begrijpelijk wordt. Je bereidt samen je toetsen voor. De begeleider kan je overhoren én geeft je tips en aandachtspunten mee, zodat je thuis verder kunt.

Toetsvoorbereiding

Toetsen worden op minimaal drie momenten voorbereid. Op deze manier kunnen we de leerstof goed verdelen en is er genoeg tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Verdieping

Leerlingen die willen excelleren in hun schoolresultaten om bijvoorbeeld door te stromen naar een hoger niveau, of om meer kans van slagen te hebben bij de toelating tot een vervolgstudie, kunnen daarvoor goed gebruik maken van onze bijlessen.

Leerproces volgen en evalueren

Jouw voortgang wordt bijgehouden met behulp van ons eigen leerlingvolgsysteem. We koppelen na iedere bijles terug aan jouw ouders hoe de bijles is gegaan, wat we hebben afgesproken en wat de aandachtspunten zijn.

Stapje extra

Wil jij heel goed voorbereid je toets ingaan? Wil jij er alles uit halen wat erin zit? Een bijles kun je goed inzetten om nét dat stapje extra te zetten voor je toets en nog mooiere resultaten te halen.

"Goede communicatie en hele fijne begeleiding. Er wordt snel geschakeld en meegedacht. De professionaliteit overtrof al onze verwachtingen."

Steven, vader Maxwell (15 jaar)

Een bijles is een intensieve vorm van begeleiding waarbij de begeleider en jij samen 1-op-1 vakinhoudelijk aan de slag gaan. Aangezien het vaak om stof gaat die je niet begrijpt of jou minder ligt, vraagt dit om extra uitleg en veel oefenen. Dit kost tijd en daarom is een traject van een aantal bijlessen aan te raden. Als je weet hoe je de leerstof moet aanpakken, dan lukt het ook om er zelf verder mee aan de slag te gaan. In een bijles werk je hier actief aan, samen met een begeleider in een vertrouwde en rustige omgeving.

Met onze werkwijze zorgen we samen voor een duidelijke aanpak, betere schoolresultaten en meer zelfvertrouwen. Onze persoonlijke bijlessen zijn altijd motiverend en positief. Zo begeleiden we al sinds 1999 leerlingen van alle leeftijden en alle niveaus op scholen én op onze eigen locaties.  

Bijles

Hoe gaat een bijles bij AFTER’S COOL?

15:00 uur

Plan van aanpak maken, doelen stellen en telefoon aan de kant.

15:05 uur

Stof bespreken en ruimte om vragen te stellen.

15:30 uur

Bespreken hoe te leren, oefenen met opdrachten en overhoren.

15:50 uur

Evalueren en zelfreflectie. Tops: wat gaat al goed? Tips: wat nog extra oefenen?

Wij helpen jou inhoudelijk verder

Met onze werkwijze zorgen we samen voor een duidelijke aanpak, betere schoolresultaten en meer zelfvertrouwen.

Leren doe je zo!

In de bijles stimuleren we jou om actief met de stof aan de slag te gaan met effectieve, persoonlijke leerstrategieën met behulp van onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode. Deze methode is gebaseerd op de top 5 bewezen effectieve leerstrategieën en het Handboek Leren Leren van Inge Verstraete en Karin Nijman. Zo gaat het leren makkelijker en efficiënter.

Mobiel opzij, aandacht erbij

Motivatie en zelfvertrouwen

Jouw begeleiders

Mobiel opzij, rustig leren

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Leren leren vanuit positiviteit

Elk kind zou de kans moeten hebben om alles uit zichzelf te halen. Alleen zo kan je je volledig ontwikkelen. Wij kijken naar het kind als geheel. Hoe? Door niet alleen op school te focussen, maar ook op zelfvertrouwen, jezelf ontdekken en ontwikkelen en op mentale balans. We begeleiden de kinderen met aandacht en warmte naar de volgende stap. Altijd op een manier die bij hen past.

Serieus plezier animatie
Serieus plezier


Serieus hoeft niet minder leuk te betekenen. AFTER'S COOL is positief, gezellig en optimistisch. Wij kijken graag naar wat er al wél goed gaat. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en de motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan en lol te hebben in het leren.

Coaching
Coaching die verbindt en motiveert


Bij ons is er altijd een vast gezicht, dat voor jou en je ouders klaar staat. En omdat wij elke dag met je meelopen, begrijpen we jou en wat het beste bij jou past.

Methode op maat
Methode op maat


Onze slimme, bewezen ‘Leren doe je zo’-methode past zich aan jou aan. Jouw persoonlijkheid, kennisniveau, stemming en tempo vormen de leidraad voor een effectief plan op maat.

Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen, voor nu en later


Goede cijfers halen vinden we belangrijk, maar de manier waarop misschien nog wel meer. Bij AFTER’S COOL helpen we je om te leren leren en vooruit te kijken. Zo pak je voortaan nieuwe uitdagingen met een glimlach aan.