Menu

Veel kinderen die instromen op de middelbare school moeten wennen aan het feit dat ze gestructureerd huiswerk moeten maken. Het “speelse” van de basisschool en de vrijblijvendheid verdwijnt snel. Huiswerkbegeleiding in Den Haag kan aan het begin van hun middelbare schoolcarrière nuttig en effectief zijn om deze kinderen te begeleiden in het maken van hun huiswerk.   Ook als het gedurende de middelbare school niet goed gaat op school, kan huiswerkbegeleiding een oplossing zijn. We gaan dan heel precies na waar de problemen liggen, om een goed plan van aanpak te maken met de leerling. Wanneer u op zoek bent naar huiswerkbegeleiding in Den Haag, leren wij uw kind leren.

Huiswerkbegeleiding in Den Haag: ‘Leren leren’

Onze specialisten op het gebied van huiswerkbegeleiding zijn zeer goed in staat om uw kind zoveel mogelijk op maat te begeleiden bij het maken en leren van het huiswerk. Het doel van huiswerkbegeleiding is de leerlingen aan te leren hoe zij het beste effectief kunnen leren. Hierbij besteden we vooral ook veel aandacht aan het plannen van het huiswerk. Daarnaast wordt aandacht besteed aan motivatie en concentratie. Wij gebruiken bij AFTER’S COOL hiervoor onze methode ‘Leren doe je zo!’. Jong geleerd, oud gedaan!

Huiswerkbegeleiding in Den Haag bij AFTER’S COOL

 • Tijdens de intake bespreekt de vestigingscoördinator samen met u welke begeleiding uw kind precies nodig heeft.
 • De leerlingen kunnen iedere middag, direct na hun laatste les bij ons terecht.
 • Elke middag maken wij een dagplanning met het aankomende maak- en leerwerk, verdeeld over meerdere dagen.
 • De leerlingen werken aan hun schoolwerk in groepjes van maximaal zeven leerlingen onder leiding van een begeleider.
 • De begeleiders zijn opgeleid om met de leerlingen te werken aan leermethodes, actief leren en plannen, zodat zij deze vaardigheden onder de knie krijgen.
 • Onze begeleiders nemen het maakwerk door en overhoren het leerwerk. Natuurlijk is er altijd ruimte om vragen te stellen.
 • Aan het einde van de middag evalueren wij de begeleiding en spreken wij af wat er eventueel thuis nog gedaan moet worden. Uiteraard communiceren wij dit naar u als ouder.

Vind een locatie bij u in de buurt

Huiswerkbegeleiding in Den Haag in de praktijk

 • Actief leren: Bij huiswerkbegeleiding stimuleren we de leerlingen om actief met de leerstof aan de slag te gaan en overhoren leerlingen. Zo toetsen wij hun kennis en testen we hun begrip.
 • Planning en structuur: Met ons leerlingvolgsysteem zetten wij bij AFTER’S COOL met de leerling een vast huiswerkprogramma op waardoor kinderen leren gestructureerd te werken en vooruit te denken.
 • Goede inhoudelijke hulp bij alle vakken: Iedere dag hebben we bij huiswerkbegeleiding Den Haag een vast team met begeleiders die kunnen helpen met alle vakken. Deze begeleiders hebben naast hun vakinhoudelijke kennis een training bij ons gevolgd die gericht is op onze werkmethodes en oplossingsgericht werken.
 • Motivatie: AFTER’S COOL heeft veel aandacht voor de motivatie van leerlingen, omdat dit net als zelfvertrouwen en concentratie een belangrijke voorwaarde is om goed te leren. Wij zorgen voor een omgeving waar het fijn is om te komen. Leerlingen komen met (relatief) plezier zo blijkt ook uit onze enquêtes. Ook kunnen wij een motivatiescreening afnemen. Daarmee kunnen we nog beter zaken die de motivatie belemmeren opsporen, zodat we weer positief door kunnen.

Meer informatie of direct contact