Online oefenkwartiertjes
Oefenen, oefenen, oefenen…

Kan jouw zoon of dochter tijdelijk extra hulp gebruiken bij het oefenen van de tafels? Heeft de juf of meester gevraagd elke dag eventjes te lezen, maar komt dat er niet van? Is het fijn als het cijferen iets meer geautomatiseerd wordt door een paar keer per week te oefenen? Of wordt er weinig aandacht besteed aan Engels en vind je het leuk als jouw kind daar extra mee aan de slag gaat?

Tijdens onze Online oefenkwartiertjes pakken wij dit samen met jouw zoon of dochter op. Met elkaar meters maken op het gebied van rekenen of taal en dat alles op een gezellige en ontspannen manier.

Online kwartiertje

Het Online oefenkwartiertjestraject op een rijtje

Vragenlijst

Op het intakeformulier kunnen jullie aangeven waar we mee kunnen helpen en is er ruimte om extra informatie te geven. Vervolgens maken we kennis met elkaar, bespreken we samen jullie hulpvraag en wat de wensen en verwachtingen zijn. Op basis daarvan maken we afspraken om aan de slag te gaan. Het advies is om minimaal 2 oefenkwartiertjes per week te plannen.

Startpakket

Nu we weten op welk gebied jouw kind wil oefenen, en of het een lees- of rekenkwartiertje wordt of een combinatie daarvan, maken we een op maat gemaakt startpakket met veel oefenstof. Dit valt vervolgens snel bij jullie op de deurmat en het eerste Online oefenkwartiertje kan van start gaan.

Online oefenkwartiertjes lezen

Voor de Online oefenkwartiertjes lezen kiest u met uw zoon/dochter zelf een boek uit om te gaan lezen. Dit is belangrijk voor de motivatie. Wij sturen ook een lijst met leuke, goede boeken ter inspiratie. De kwartiertjesjuf of -meester zorgt dat hij/zij hetzelfde boek voor zich heeft.

Aan de slag

De kwartiertjesjuf of -meester met wie het oefenkwartiertje gepland staat verstuurt een online uitnodiging en gaat samen met jouw zoon of dochter aan de slag met het startpakket. Ook wordt er online oefenmateriaal gebruikt.

Voortgang

Na een aantal weken kijken we met elkaar hoe het gaat. We bespreken de voortgang, eventuele aandachtspunten en het volgende evaluatiemoment. Uiteraard is er tussendoor ook altijd overleg mogelijk. We maken een app-groepje om snel te kunnen overleggen.

''Oefenkwartiertjes lezen en tafels waren super. Ik weet bijna zeker dat het echt goed werkt, ik merk al verschil. Isa kroop heel graag achter de computer met haar favo juf!''

Florianne, moeder Isa

Waarom Online oefenkwartiertjes?

Een kwartiertje is overzichtelijk, makkelijk in te plannen en op die manier blijft het (extra) oefenen leuk en dat is oh zo belangrijk! Daarnaast blijkt uit onderzoek (de vergeetcurve van de psycholoog Ebbinghaus) dat je zonder herhaling alles wat je leert weer vergeet en dat je door gespreid herhalen exponentieel meer onthoudt. Ook het laten hebben van succeservaringen en het geven van complimenten tijdens het oefenen werkt echt motiverend. Een kwartiertje aandacht is een kwartiertje plezier!

Gewoon lekker thuis, in je eigen omgeving. We plannen een aantal oefenkwartiertjes per week in. Vaak herhalen is de succesfactor. En wil je iets anders oefenen dan taal of rekenen, dat kan natuurlijk ook. Denk hierbij aan hulp bij het huiswerk, Engels of het oefenen van Cito-vragen. 

Online oefenen

Bekijk de prijzen van onze Online oefenkwartiertjes

Bijles basisschool

per 60 minuten

€ 43,-
Startpakket oefenkwartiertje lezen

€ 15,-
Startpakket overige oefenkwartiertjes

€ 7,50
Oefenkwartiertje bij 1x per week

per 15 minuten

€ 14,50
Oefenkwartiertje bij 2x per week

per 15 minuten

€ 13,50
Oefenkwartiertje bij 3 of meer x per week

per 15 minuten

€ 12,50

Alle Online oefenkwartiertjes op een rijtje

Hieronder beschrijven we de meest voorkomende Online oefenkwartiertjes, maar we staan altijd open voor andere kwartiertjes.

Online oefenkwartiertje lezen

Elke dag een kwartiertje lezen stimuleert de leesvaardigheid enorm. Lezen vormt de basis van het leren, van het opdoen van kennis. Met lezen stimuleer je ook je fantasie en werk je aan je woordenschat. Plezier in lezen is dan ook heel belangrijk. Een goede manier om te oefenen is ‘gewoon’ door veel te lezen en dat pakken wij op in onze oefenkwartiertjes lezen. Jouw kind mag zelf een boek uitzoeken dat hij/zij leuk vindt en dan gaan we lekker samen aan de slag.

Online oefenkwartiertje rekenen

Online oefenkwartiertje taal

Online oefenkwartiertje ...

Online oefenkwartiertje

Leren leren vanuit positiviteit

Elk kind zou de kans moeten hebben om alles uit zichzelf te halen. Alleen zo kan je je volledig ontwikkelen. Wij kijken naar het kind als geheel. Hoe? Door niet alleen op school te focussen, maar ook op zelfvertrouwen, jezelf ontdekken en ontwikkelen en op mentale balans. We begeleiden de kinderen met aandacht en warmte naar de volgende stap. Altijd op een manier die bij hen past.

Serieus plezier animatie
Serieus plezier


Serieus hoeft niet minder leuk te betekenen. AFTER'S COOL is positief, gezellig en optimistisch. Wij kijken graag naar wat er al wél goed gaat. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en de motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan en lol te hebben in het leren.

Coaching
Coaching die verbindt en motiveert


Bij ons is er altijd een vast gezicht, dat voor jou en je ouders klaar staat. En omdat wij elke dag met je meelopen, begrijpen we jou en wat het beste bij jou past.

Methode op maat
Methode op maat


Onze slimme, bewezen ‘Leren doe je zo’-methode past zich aan jou aan. Jouw persoonlijkheid, kennisniveau, stemming en tempo vormen de leidraad voor een effectief plan op maat.

Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen, voor nu en later


Goede cijfers halen vinden we belangrijk, maar de manier waarop misschien nog wel meer. Bij AFTER’S COOL helpen we je om te leren leren en vooruit te kijken. Zo pak je voortaan nieuwe uitdagingen met een glimlach aan.