Menu

AFTER’S COOL heeft ruim 19 jaar ervaring in het geven van huiswerkbegeleiding en doet dit in Rotterdam in meerdere buurten. Veel kinderen die instromen op de middelbare school moeten wennen aan het feit dat ze gestructureerd huiswerk moeten maken. Het “speelse” van de basisschool en de vrijblijvendheid verdwijnt snel. In het begin van hun schoolcarrière is het nuttig en effectief om deze kinderen te begeleiden in het maken van huiswerk. Ook als het gedurende de middelbare schooltijd niet goed gaat op school kan huiswerkbegeleiding een oplossing zijn. We gaan dan heel precies na waar de problemen liggen, om een goed plan van aanpak te maken met de leerling.

Huiswerkbegeleiding in Hillegersberg: leren ‘leren’!

Onze specialisten zijn zeer goed in staat om uw kind zoveel mogelijk op maat te begeleiden bij het maken en leren van het huiswerk. Ons doel is de leerlingen aan te leren hoe zij het beste effectief kunnen leren. Hierbij besteden we vooral ook veel aandacht aan het plannen van het huiswerk. Daarnaast wordt aandacht besteed aan motivatie en concentratie. Wij gebruiken onze ‘Leren doe je zo!’ methode hiervoor. Jong geleerd oud gedaan!

Huiswerkbegeleiding bij AFTER’S COOL in de praktijk

  • Actief leren: Wij stimuleren de leerlingen om actief met de leerstof aan de slag te gaan en overhoren leerlingen. Zo toetsen wij hun kennis en testen we hun begrip.
  • Planning en structuur: Met ons leerlingvolgsysteem zetten wij met de leerling een vast huiswerkprogramma op waardoor kinderen leren gestructureerd te werken en vooruit te denken.
  • Goede inhoudelijke hulp bij alle vakken: Iedere dag hebben we een vast team met begeleiders die kunnen helpen met alle vakken. Deze begeleiders hebben naast hun vakinhoudelijke kennis een training bij ons gevolgd die gericht is op onze werkmethodes en oplossingsgericht werken.
  • Motivatie: AFTER’S COOL heeft veel aandacht voor de motivatie van leerlingen, omdat dit net als zelfvertrouwen en concentratie een belangrijke voorwaarde is om goed te leren. Wij zorgen voor een omgeving waar het fijn is om te komen. Leerlingen komen met (relatief) plezier zo blijkt ook uit onze enquêtes. Ook kunnen wij een motivatiescreening afnemen. Daarmee kunnen we nog beter zaken die de motivatie belemmeren opsporen, zodat we weer positief door kunnen.

Vind een locatie in de buurt

Meer informatie over onze huiswerkbegeleiding