Menu

Steviger in hun schoenen staan, leren om voor zichzelf op te komen en om nee te zeggen: daar gaan we samen met de leerlingen aan werken tijdens deze weerbaarheidstraining. We leren ze om strijdbaar te zijn, zonder agressief te zijn en om in confronterende situaties op een juiste manier met hun emoties om te gaan.

Bikkels aan de top: weerbaarheidstraining bij AFTER’S COOL

Met de weerbaarheidstraining Bikkels aan de top leren leerlingen hoe zij zelf het roer om kunnen gooien. Ze leren hoe ze situaties anders kunnen benaderen, hoe ze anders over dingen na kunnen denken en hoe ze met opgeheven hoofd nieuwe uitdagingen aan kunnen gaan.

Het programma van de weerbaarheidstraining

De weerbaarheidstraining bestaat uit zes tot acht wekelijkse bijeenkomsten van 1 tot 1,5 uur per keer, afhankelijk van of de training individueel of in groepsverband gevolgd wordt. Na iedere bijeenkomst wordt er huiswerk meegegeven om thuis mee aan de slag te gaan.

 

Thema’s die aan bod komen tijdens de weerbaarheidstraining:

  • wat is weerbaarheid en assertiviteit;
  • stress en spanningen herkennen en inschalen met de stressmeter;
  • samenhang inzien tussen gebeurtenis, gedachten, gevoelens, gedrag en gevolg (het G-model);
  • gedachten herkennen en leren relativeren en de baas worden over eigen gedachten;
  • persoonlijke kwaliteiten erkennen en uitdagingen aangaan;
  • op een juiste manier ademhalen en ontspannen;
  • voor jezelf opkomen met een Bikkelhouding;
  • omgaan met kritiek;
  • omgaan met pesten en leren om ‘nee’ te zeggen;
  • beheersen van de drie Bikkeltips: stevige houding, rustige stem en de blik vooruit.

Vind een locatie bij u in de buurt

Meedoen met onze weerbaarheidstraining Bikkels aan de top

Bikkels aan de top is geschikt voor kinderen van 12 tot 16 jaar. Met wat kleine aanpassingen kunnen we het programma echter ook op maat maken voor iets jongere kinderen, in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Het programma kan bij voldoende aanmeldingen in groepsverband gegeven worden, maar kan ook goed individueel worden toegepast.

 

Om u als ouder zoveel mogelijk te betrekken bij de vorderingen en om u ook handvatten mee te kunnen geven voor thuis, zijn er 3 belangrijke contactmomenten. Voor de training is er een korte (telefonische) intake, halverwege de training volgt de (telefonische) tussenevaluatie en de training wordt afgesloten met een (telefonische) eindevaluatie.

De Bikkeltraining wordt alleen gegeven door ervaren trainers en gaat in groepsverband van start bij minimaal drie aanmeldingen. Een individuele weerbaarheidstraining kan op ieder gewenst moment van start gaan, mits er een trainer beschikbaar is. De kosten voor de training bedragen € 62,- per les (45 minuten).

Meer informatie en aanmelden