Menu

Faalangst is een vorm van angst waar veel (jonge) mensen mee te maken hebben. Het is de angst dat je niet voldoet aan de gestelde verwachtingen of de angst om iets niet te kunnen of weten. Dit heeft vooral te maken met andere mensen en met hoe jij denkt dat ze naar jou kijken. Door deze angst om te falen kan het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren een stuk minder worden, waardoor zij zelfs minder kunnen presteren op school. Om hen hierbij te helpen, biedt AFTER’S COOL in een vertrouwde omgeving faalangsttrainingen aan. AFTER’S COOL maakt voor de faalangsttraining gebruik van het Vriendenprogramma. Dit programma is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar het voorkomen en behandelen van faalangst. Leerlingen werken tijdens acht bijeenkomsten van maximaal een uur individueel of in kleine groepjes samen met de gecertificeerde trainer aan het verminderen van hun angsten.

Het Vriendenprogramma is ontwikkeld om kinderen en jongeren vaardigheden en technieken te leren om hun faalangst aan te pakken. Het geeft op speelse wijze uitleg over angstgevoelens. Belangrijk hierbij is dat angstgevoelens als normale emoties worden gezien. De leerlingen oefenen met verschillende technieken om spanning te verminderen. Het doel van de faalangsttraining is dat kinderen en jongeren:

  • vaardigheden ontwikkelen om op een effectieve manier met angst om te gaan;
  • hun emotionele veerkracht versterken;
  • probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen;
  • emotionele uitingen en gedachtes van angst leren relativeren;
  • een steunnetwerk van leeftijdsgenoten opbouwen en van hen leren;
  • hun zelfvertrouwen vergroten om met situaties om te gaan die moeilijk zijn of angst oproepen.

Vind een locatie bij u in de buurt

Meedoen met de faalangsttraining

Het Vriendenprogramma is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar en voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Het programma wordt in principe in groepsverband gegeven, maar kan ook goed individueel worden toegepast.

 

Om u als ouder bij de bijeenkomsten te betrekken, is er een boekje voor ouders met achtergrondinformatie en uitleg van de belangrijkste principes van het Vriendenprogramma. Daarnaast is er een ouderbijeenkomst, waar u extra informatie krijgt over onder andere het ontstaan en in stand houden van angsten bij kinderen.

 

De faalangsttraining wordt alleen gegeven door gecertificeerde trainers en gaat in groepsverband van start bij minimaal drie aanmeldingen. Een individuele training kan op ieder gewenst moment van start gaan, mits er een trainer beschikbaar is. De training bestaat uit vijf tot acht lessen en de kosten zijn € 62,- per les (45 minuten).

Meer informatie en direct aanmelden