Menu

Door middel van de lenteschool verstevigen leerlingen hun basis en ze werken onder begeleiding toe naar het behalen van het volgende schooljaar. De lenteschool vindt plaats in en rond de meivakantie, wat deze leerlingen de kans geeft om met een goede eindsprint toch te voldoen aan de eisen voor overgang. Tijdens de lenteschool werken we zowel vakinhoudelijk als aan planning en studievaardigheden, zodat het effect blijvend is.

Ons doel is om de leerlingen genoeg tools mee te geven zodat ze het jaar alsnog succesvol afsluiten én het nieuwe schooljaar gemakkelijker doorkomen. Daarom is niet alleen de beheersing van de lesstof belangrijk maar ook het aanleren van vaardigheden als plannen en leermethodes.

Omdat wij al bekend zijn met de specifieke lesmethodes van het Cygnus Gymnasium, kunnen we de lenteschool zeer gemakkelijk laten aansluiten op de wensen van school. We weten precies wat de docenten verwachten en de begeleiders zijn helemaal thuis in de stof. Dat maakt het inhoudelijk zeer sterk.

Floor, Coördinator Cygnus Gymnasium

Lenteschool in samenwerking met AFTER’S COOL

Het belangrijkste voor AFTER’S COOL is dat de lente school volledig voldoet aan de wensen van school. We werken daarom nauw samen met de directie en docenten om het juiste programma op te zetten. Alles is op maat gemaakt. De lente school kan bijvoorbeeld een intensief programma tijdens de meivakantie zijn of juist een traject dat is verspreid over meerdere weken of maanden. De subsidieregeling houdt rekening met deze verschillende vormen. AFTER’S COOL kan ook van dienst zijn bij de aanvraag van deze subsidie. Daarnaast organiseren we ook altijd terugkombijeenkomsten, zodat de leerlingen ook na de lente school nog houvast hebben en eventueel vragen kunnen stellen. Wij zetten steevast onze beste begeleiders in, die zowel vakinhoudelijk als qua studievaardigheden zeer sterk zijn. Samen met de coördinator zorgen zij voor een vertrouwde en stimulerende omgeving om te werken aan de gestelde doelen.

De afgelopen jaren hebben wij de lente school georganiseerd in samenwerking met onder andere het Cygnus Gymnasium in Amsterdam, het Libanon Lyceum in Rotterdam en Sg. Spieringshoek in Schiedam.

Ik vond het heel erg leuk om lenteschool te doen. Het geeft mij een fijn gevoel en zorgt voor minder stress.

Leerling Theaterhavo/vwo

Contact over de lenteschool in samenwerking met ons?

Drs. Emmy van Rooyen

Directeur

070-3589930 emmy@afterscool.nl

Merel Venema MSc

Coördinator scholenprojecten, lid MT

06-39000823 merel@afterscool.nl

Meer informatie over de lenteschool?

Heeft u interesse om samen met AFTER’S COOL vorm te geven aan een lenteschool bij u op school? We gaan graag samen de samenwerking aan!

Direct contact