Naar de brugklas | AFTER'S COOL

Meer informatie over de brugklasbegeleiding

Een vliegende start in de brugklas

Naar de brugklas: het is een spannende stap voor elke leerling. AFTER’S COOL helpt je vol vertrouwen door dit eerste jaar en geeft je tools op het gebied van planning, studievaardigheden en aanpak van al die nieuwe vakken. Dit doen we tijdens onze huiswerkbegeleiding maar ook door middel van trainingen en specifieke workshops, speciaal voor leerlingen in de brugklas. Zo wordt het eerste jaar op de middelbare school een succesvol jaar!

Vol vertrouwen in de brugklas

Tijdens de huiswerkbegeleiding maken we met alle brugklassers tijd vrij om te werken aan studievaardigheden en planning. Er komt veel op je af in de brugklas: veel en nieuwe vakken, verschillende docenten, schriftelijke overhoringen en proefwerken. Het is, zeker in het begin, zoeken naar hoe de middelbare school precies werkt. Daarom hebben we voor elke brugklasser een speciaal programma tijdens de huiswerkbegeleiding om hen tools mee te geven voor deze nieuwe uitdagingen. We bespreken hoe je het beste om kunt gaan met je agenda en Magister, we gaan mindmappen en samenvatten en we besteden veel tijd aan het maken en bijhouden van een goede planning. Want wanneer begin je met leren voor dat proefwerk en hoe pak je dit leren precies aan? Elke leerling gaat in de brugklas op zoek naar de beste leermethodes om zo effectief en efficiënt mogelijk om te gaan met het schoolwerk. AFTER’S COOL is daarbij een flinke steun in de rug, aan de hand van onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om vanaf het begin specifieke bijlessen in te zetten, voor extra verdieping en ondersteuning bij bepaalde vakken.

 

Trainingen & workshops

Naast onze reguliere begeleiding, organiseren we gedurende het schooljaar de brugklastraining en workshops. Tijdens de brugklastraining werken we door middel van een compact programma aan de benodigde vaardigheden, het vergroten van het zelfvertrouwen en een aantal vakken die nieuw zijn in de brugklas. De leerlingen krijgen tips en praktische oefeningen, zodat ze alles wat ze leren gelijk in de praktijk kunnen brengen op school. De brugklastraining duurt drie dagdelen en wordt gegeven in kleine groepjes onder leiding van een ervaren trainer. Naast deze volledige training bieden we ook specifieke workshops aan voor leerlingen die hun kennis willen opfrissen, bijvoorbeeld op het gebied van werkwoordspelling of ontleden, of die bepaalde studievaardigheden verder willen ontwikkelen op het gebied van plannen & organiseren, actief leren en samenvatten & mindmappen.

 

Praktische informatie trainingen & workshops

De brugklastraining en workshops worden gegeven op onze vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Wassenaar, op verschillende momenten gedurende het schooljaar. De brugklastraining kost € 135,- voor drie bijeenkomsten van 3 uur. De losse workshops kosten € 35,- per leerling, per workshop. Indien u meerdere workshops of ook de brugklastraining afneemt, betaalt u slechts € 30,- voor de workshop(s). Dit is allemaal inclusief materiaal en drinken en u betaalt verder geen inschrijfkosten. Voor meer informatie, advies of inschrijving kunt u contact opnemen met onze coördinator trainingen, Suzanne van der Lee op 06-28430379 of training@afterscool.nl.

Bent u geïnteresseerd in ons programma voor de brugklas?

Alle nieuwe brugklasleerlingen zijn meer dan welkom op onze vestigingen. Voor vragen, meer informatie of aanmelding kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op deze pagina. Als u liever gelijk contact hebt met de dichtstbijzijnde vestiging voor huiswerkbegeleiding en bijles, dan staan onze coördinatoren voor u klaar.