Menu

Tijdens de huiswerkbegeleiding maken we met alle brugklassers tijd vrij om te werken aan studievaardigheden en planning. Er komt veel op je af in de brugklas: veel en nieuwe vakken, verschillende docenten, schriftelijke overhoringen en proefwerken. Het is, zeker in het begin, zoeken naar hoe de middelbare school precies werkt. Daarom hebben we voor elke brugklasser een speciaal programma tijdens de huiswerkbegeleiding om hen tools mee te geven voor deze nieuwe uitdagingen.

Vol vertrouwen in de brugklas

Tijdens de huiswerkbegeleiding maken we met alle brugklassers tijd vrij om te werken aan studievaardigheden en planning. Er komt veel op je af in de brugklas: veel en nieuwe vakken, verschillende docenten, schriftelijke overhoringen en proefwerken. Het is, zeker in het begin, zoeken naar hoe de middelbare school precies werkt. Daarom hebben we voor elke brugklasser een speciaal programma tijdens de huiswerkbegeleiding om hen tools mee te geven voor deze nieuwe uitdagingen. We bespreken hoe je het beste om kunt gaan met je agenda en Magister, we gaan mindmappen en samenvatten en we besteden veel tijd aan het maken en bijhouden van een goede planning. Want wanneer begin je met leren voor dat proefwerk en hoe pak je dit leren precies aan? Elke leerling gaat in de brugklas op zoek naar de beste leermethodes om zo effectief en efficiënt mogelijk om te gaan met het schoolwerk. AFTER’S COOL is daarbij een flinke steun in de rug, aan de hand van onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om vanaf het begin specifieke bijlessen in te zetten, voor extra verdieping en ondersteuning bij bepaalde vakken.

Vind een locatie bij u in de buurt

Trainingen en workshops

Naast onze reguliere begeleiding, organiseren we gedurende het schooljaar de workshops van onze brugklastraining. AFTER’S COOL helpt nieuwe middelbare scholieren goed op weg en geeft hen een flinke steun in de rug bij die zoektocht naar efficiënte leermethodes: daar zijn de workshops van onze brugklastraining voor bedoeld. Tijdens deze workshops geven wij de leerlingen handvatten om een goede start te maken op de middelbare school. Zij krijgen veel uitleg, tips en praktische oefeningen, zodat ze alles wat ze leren gelijk in de praktijk kunnen brengen op school en thuis. Nadat de leerlingen onze workshops gevolgd hebben, kunnen zij indien gewenst eenvoudig doorstromen naar onze huiswerkbegeleiding of gebruik maken van onze bijlessen.

Ik weet nu beter hoe ik mijn agenda moet gebruiken en een goede planning maak.

Frits, 12 jaar

Bent u geïnteresseerd in ons programma voor de brugklas?

Alle nieuwe brugklasleerlingen zijn meer dan welkom op onze vestigingen. Voor vragen, meer informatie of aanmelding kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op deze pagina. Als u liever direct contact hebt met de dichtstbijzijnde vestiging voor huiswerkbegeleiding en bijles, dan staan onze coördinatoren voor u klaar.

Heeft u vragen of wilt u direct een proefmiddag aanvragen?