Menu

Examenbegeleiding op het Nieuwe IJsselcollege is bedoeld voor examenleerlingen van alle niveaus. Wij vinden een optimale voorbereiding en zelfvertrouwen de voorwaarden voor een succesvolle afronding van de middelbare school. Onze examenbegeleiding op het IJsselcollege is intensief en op maat voor iedere leerling. Wij richten ons niet alleen op de inhoudelijke aspecten van de vakken maar ook op het vertrouwen en de motivatie van uw kind. Zo werken wij samen met de examenleerlingen aan een stevige basis richting een diploma waar zij trots op zijn. Ons motto is ‘Ik zal slagen!’.

Examenbegeleiding op Het Nieuwe IJsselcollege

Het examenjaar is een spannend jaar: het einde van de middelbare school komt in zicht en uw kind gaat een keuze maken voor een vervolgopleiding. Tegelijkertijd moet er hard gewerkt worden om de schoolexamens en het centraal eindexamen positief af te sluiten. Examenbegeleiding op het IJsselcollegebij AFTER’S COOL biedt de helpende hand bij dit belangrijke jaar: van het uitpluizen van het PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) tot de daadwerkelijke voorbereiding van de centrale eindexamens.

 

Examenleerlingen worden gedurende het jaar begeleid door onze meest ervaren begeleiders, die helemaal op de hoogte zijn van de vakinhoudelijke eisen en uitblinken in hun vakkenpakket. De vestigingscoördinator maakt samen met de leerling en ouders afspraken over de invulling van de examenbegeleiding op het IJsselcollege: wat staat er in het PTA, welke vakken vragen om extra ondersteuning en hoe ziet het examenjaar eruit op school? Wij maken planningen voor de schoolexamens, denken mee over de invulling van de herkansingen en zijn elke schoolvakantie extra geopend op onze eigen vestigingen in Rotterdam voor extra examenbegeleiding.

 

Voorbereidingen op de examens in de meivakantie

Tijdens de meivakantie gaat de examenbegeleiding voor de leerlingen van het IJsselcollegeuiteraard door. De pijlers van ons programma in de meivakantie zijn:

  • Het oefenen van oude examens, alsof het ‘echt is’;
  • Wennen aan de examenvragen en de juiste manier van antwoord geven;
  • Leren omgaan met de tijdsduur en -druk van eindexamens;
  • Duidelijk krijgen welke onderwerpen wel en niet volledig beheerst worden;
  • Analyseren van de gemaakte examens in kleine groepjes met een ervaren begeleider, voor tips en tricks;
  • Direct actie bij onvoldoende kennis of inhoudelijke hiaten, bijvoorbeeld met bijlessen;
  • Rust, focus en een gemeenschappelijk doel.

 

Tijdens de centraal examens kunnen de leerlingen van het IJsselcollege altijd langs komen om nog een laatste vraag te stellen. Uiteraard analyseren wij graag samen het gemaakte examen, als daar behoefte aan is. Mocht de examenleerling onverhoopt moeten herkansen, dan wordt er direct een op maat gemaakt plan opgesteld door de coördinator en begeleiders. Wij zetten alles op alles om alsnog het doel te bereiken: slagen!

Prijzenoverzicht

Huiswerkbegeleiding per maand

Dagen per weekOnder- en bovenbouwEindexamenBasisschool
3€ 225,- (3=2 actie)€ 247,- (3=2 actie)
2€ 225,-€ 247,-
1€ 152,-€ 171,-

Hier vindt u onze vestiging

Het Nieuwe IJsselcollege

Pelikaanweg 1
2903 ER Capelle aan den IJssel

Direct contact met ons?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden voor Annuleer