Menu

AFTER’S COOL heeft ruim 19 jaar ervaring in het geven van huiswerkbegeleiding. Veel kinderen die instromen op de middelbare school moeten wennen aan het feit dat ze gestructureerd huiswerk moeten maken. Het “speelse” van de basisschool en de vrijblijvendheid verdwijnt snel. In het begin van hun schoolcarrière is het nuttig en effectief om deze kinderen te begeleiden in het maken van huiswerk. Ook als het gedurende de middelbare schooltijd niet goed gaat op school kan huiswerkbegeleiding een oplossing zijn. We gaan dan heel precies na waar de problemen liggen, om een goed plan van aanpak te maken met de leerling.

Huiswerkbegeleiding in Capelle aan den IJssel: ‘Leren leren’

Onze specialisten op het gebied van huiswerkbegeleiding zijn zeer goed in staat om uw kind zoveel mogelijk op maat te begeleiden bij het maken en leren van het huiswerk. Ons doel is de leerlingen aan te leren hoe zij het beste effectief kunnen leren. Hierbij besteden we vooral ook veel aandacht aan het plannen van het huiswerk. Daarnaast wordt aandacht besteed aan motivatie en concentratie. Wij gebruiken onze ‘Leren doe je zo!’ methode hiervoor. Jong geleerd oud gedaan!

Huiswerkbegeleiding in de praktijk

Bij AFTER’S COOL in Capelle in den IJssel wordt iedere dag al het leer- en maatwerk behandeld. Op onze vestigingen werken wij met een vast team van begeleiders die kunnen helpen met alle vakken. De lesstof wordt overhoord en het maatwerk wordt iedere dag nagekeken. Voor ieder proefwerk of SO werkt de leerling in ieder geval 3 dagen vooruit. Samen met de leerling maken wij een planning, met behulp van ons eigen leerlingvolgsysteem. Wij adviseren om de huiswerkbegeleiding te starten vanaf 3 dagen per week, om zo de leerling de optimale begeleiding te kunnen bieden.

 

Al onze begeleiders voor onze huiswerkbegeleiding in Capelle aan den IJssel hebben naast hun vakinhoudelijke kennis bij ons een training gevolgd. Deze training is gericht op onze werkmethodes en oplossingsgericht werken. Zo kunnen onze begeleiders alle leerlingen de optimale begeleiding bieden die past bij hun voorkeuren

In het kort

  • Actief leren: Bij huiswerkbegeleiding stimuleren we de leerlingen om actief met de leerstof aan de slag te gaan en overhoren leerlingen. Zo toetsen wij hun kennis en testen we hun begrip.
  • Planning en structuur: Met ons leerlingvolgsysteem zetten wij bij AFTER’S COOL met de leerling een vast huiswerkprogramma op waardoor kinderen leren gestructureerd te werken en vooruit te denken.
  • Goede inhoudelijke hulp bij alle vakken: Iedere dag hebben we bij huiswerkbegeleiding Amsterdam een vast team met begeleiders die kunnen helpen met alle vakken. Deze begeleiders hebben naast hun vakinhoudelijke kennis een training bij ons gevolgd die gericht is op onze werkmethodes en oplossingsgericht werken.
  • Motivatie: AFTER’S COOL heeft veel aandacht voor de motivatie van leerlingen, omdat dit net als zelfvertrouwen en concentratie een belangrijke voorwaarde is om goed te leren. Wij zorgen voor een omgeving waar het fijn is om te komen. Leerlingen komen met (relatief) plezier zo blijkt ook uit onze enquêtes. Ook kunnen wij een motivatiescreening afnemen. Daarmee kunnen we nog beter zaken die de motivatie belemmeren opsporen, zodat we weer positief door kunnen.

Direct contact over onze huiswerkbegeleiding?