Eindexamenbegeleiding,
jij zal slagen!

Zit je in je eindexamenjaar en kan je extra hulp gebruiken bij het voorbereiden van de schoolexamens en eindexamens? Wil je met een zelfverzekerd gevoel het eindexamen maken? Heb je moeite met het plannen en organiseren van je schoolwerk? Of loop je vast met je leesdossier of profielwerkstuk?

Met de specifieke en intensieve (online) examenbegeleiding pakken we dit allemaal aan! Ons motto is dan ook: Ik zal slagen! Er komt in het examenjaar veel op je af, daarom helpt AFTER’S COOL jou om het overzicht te bewaren met behulp van onze intensieve eindexamenbegeleiding. Zo sta je optimaal aan de start van je SE’s en CE’s en heb je aan het eind van het examenjaar jouw diploma op zak!

Examenbegeleiding

Examenbegeleiding op een rijtje

Intake

Tijdens een intakegesprek bespreek je samen met de vestigingscoördinator wat de doelen en behoeftes zijn in jouw examenjaar. Je krijgt de AFTER’S COOL Examen doe ik zo- map.

Dagelijks

Je kan maandag tot en met vrijdag direct na je laatste lesuur bij ons terecht. Sommige locaties zijn ook op zondag open.

Plannen

We maken een goede planning voor iedere examenperiode en zorgen dat deze actief gevolgd wordt.

Zelfreflectie

Na elke SE-periode bekijk je samen met je coördinator wat er goed ging en wat er beter kan of moet voor de volgende schoolexamens.

Kleine groepen

Je werkt in kleine groepjes aan de voorbereiding van de (school)examens samen met een begeleider.

Leren leren

De begeleider werkt met jou aan leerstrategieën, actief leren en plannen, zodat je dit allemaal onder de knie krijgt. We gebruiken hierbij onze eigen ‘Leren doe je zo’-methode, gebaseerd op de top 5 bewezen effectieve leerstrategieën.

Nakijken en overhoren

De examenbegeleider bekijkt het maakwerk, overhoort het leerwerk en is er voor al jouw inhoudelijke vragen.

Leerproces volgen

We houden jouw voortgang bij met ons eigen leerlingvolgsysteem.

Evalueren

Wij evalueren de dag en koppelen desgewenst terug aan jouw ouders. 

Workshops

Gedurende het schooljaar zijn er meerdere workshops om nog beter voorbereid te zijn voor het eindexamen.

Examens oefenen

In de meivakantie oefen je met het maken van volledige eindexamens binnen de gestelde tijd. Deze bespreek je vervolgens uitgebreid.

Slagingspercentage

In de afgelopen drie jaar slaagde gemiddeld maar liefst 97% van de ruim 500 examenleerlingen die wij hielpen!

Mandy, jullie zijn echt helden en heldinnen! En Tijne ook, ze doet het heel goed. Jullie veel dank!

Ingrid, moeder Tijne (geslaagd, eindexamen 2020)

Examenprogramma

Onze coördinatoren kennen de examenprogramma’s en de eisen om te slagen. Door samen de voorbereiding van de schoolexamens in te vullen, hebben we het verloop van de eindexamens stevig in de hand. Jouw coördinator duikt met jou in het PTA (waarin alle afsluitende onderdelen staan vermeld), zodat je precies weet wat jou te wachten en te doen staat. Vertrouwen in jezelf en een optimale voorbereiding maken de eindexamens een stuk makkelijker. Uiteraard staan onze goed opgeleide en ervaren begeleiders in de examenbegeleiding ook klaar om je hierbij te ondersteunen, motiveren en inhoudelijk te helpen bij alle vakken.

Een belangrijk onderdeel van ons examenjaar is de intensieve begeleiding tijdens de meivakantie, waarin we trainen in het maken van complete examens. We bootsen dan de Centraal Examens na waarbij je volledige examens maakt binnen de gegeven tijd. De stof beheersen is één ding, maar het volledig beantwoorden van examenopgaven binnen de gestelde tijd is weer een andere uitdaging. 

Examenbegeleiding

Met zelfvertrouwen je examens in

Iedereen wil met een zelfverzekerd gevoel de eindexamens is, dus daar is onze intensieve begeleiding voor bedoeld. Hoe we dat doen?

PTA en planning

Samen pluizen we het PTA volledig uit zodra je bij ons start. Zo hebben we snel inzichtelijk wat er op welk moment getoetst gaat worden. Aan de hand van het PTA maken we een overzichtelijke planning.

Oefenmaterialen

Praktische opdrachten

De meivakantie

Mobiel opzij, aandacht erbij

Jouw begeleiders

Tijdlijn van het examenjaar bij AFTER’S COOL

september

Hoe ziet het examenjaar eruit? | Examen doe ik zo – map doornemen | PTA | 5 weken plannen tot SE 1 | PWS | boekenlijst | workshop ‘Hoe maak ik een examen?’

oktober

SE 1 maken

november

toetsanalyse SE 1: wat ging wel goed, wat niet? | planning SE 2 | workshop ‘Plannen en tijdmanagement’ | focusvakken: leerstrategieën | examenopgaven

december

workshop ‘Gebruik van hulpstukken’ | SE 2 maken 

Onze workshops

Ook onze workshops gedurende het hele jaar dragen bij aan een goede voorbereiding; hoe maak je een examen; hoe pak je een leesvaardigheidstoets aan, et cetera. Onze eindexamenbegeleiding is zo ingericht dat je optimaal aan de start staat van je SE’s en CE’s en aan het eind van het jaar een diploma op zak hebt! Eindexamenbegeleiding bij AFTER’S COOL is bedoeld voor leerlingen van alle niveaus. In de afgelopen drie jaar slaagde gemiddeld maar liefst 97% van de ruim 500 examenleerlingen die wij hielpen! 

Gedurende het jaar bieden wij diverse workshops aan die aansluiten op het programma van de eindexamenbegeleiding. Hieronder vind je alle workshops op een rijtje.

Hoe maak ik een examen?

Hoe moet ik een examenvraag lezen en beantwoorden? Wat willen ze precies weten bij deze vraag? Hoe moet ik mijn antwoord formuleren? Dergelijke vragen komen aan bod bij deze workshop in september.

Plannen en tijdmanagement

Gebruik van hulpstukken

Ontspannen het examen in

Leesvaardigheid

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Leren leren vanuit positiviteit

Elk kind zou de kans moeten hebben om alles uit zichzelf te halen. Alleen zo kan je je volledig ontwikkelen. Wij kijken naar het kind als geheel. Hoe? Door niet alleen op school te focussen, maar ook op zelfvertrouwen, jezelf ontdekken en ontwikkelen en op mentale balans. We begeleiden de kinderen met aandacht en warmte naar de volgende stap. Altijd op een manier die bij hen past.

Serieus plezier animatie
Serieus plezier


Serieus hoeft niet minder leuk te betekenen. AFTER'S COOL is positief, gezellig en optimistisch. Wij kijken graag naar wat er al wél goed gaat. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en de motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan en lol te hebben in het leren.

Coaching
Coaching die verbindt en motiveert


Bij ons is er altijd een vast gezicht, dat voor jou en je ouders klaar staat. En omdat wij elke dag met je meelopen, begrijpen we jou en wat het beste bij jou past.

Methode op maat
Methode op maat


Onze slimme, bewezen ‘Leren doe je zo’-methode past zich aan jou aan. Jouw persoonlijkheid, kennisniveau, stemming en tempo vormen de leidraad voor een effectief plan op maat.

Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen, voor nu en later


Goede cijfers halen vinden we belangrijk, maar de manier waarop misschien nog wel meer. Bij AFTER’S COOL helpen we je om te leren leren en vooruit te kijken. Zo pak je voortaan nieuwe uitdagingen met een glimlach aan.