Menu

Eindexamenbegeleiding bij AFTER’S COOL is bedoeld voor leerlingen van alle niveaus. We gaan het liefst een lange samenwerking aan tussen examenkandidaten, ervaren coördinatoren en inhoudelijke sterke begeleiders. Door ook samen de voorbereiding van de schoolexamens in te vullen, hebben we samen het verloop van de eindexamens stevig in de hand. In 2019 slaagde maar liefst 98% van onze ruim 166 examenleerlingen! Een belangrijk onderdeel van ons examenjaar is de intensieve begeleiding tijdens de meivakantie, waarmee wij de examenleerlingen trainen in het maken van complete examens. Naast deze intensieve begeleiding bieden wij ook, in samenwerking met Erasmus Education, vakspecifieke examentrainingen (de bekende stoomtrainingen) aan, gedurende het gehele examenjaar. Onze eindexamenbegeleiding is zo ingericht dat we samen aan al deze aspecten werken, zodat de examenkandidaten optimaal aan de start staan én slagen!

AFTER’S COOL denkt met je mee

Binnen onze eindexamenbegeleiding bieden we inhoudelijke hulp bij de voorbereiding van de schoolexamens en eindexamens. Daarnaast denken we ook met de leerlingen mee over de juiste planning en aanpak van de vakken. Vind je het lastig om het lezen van je Nederlandse boeken bij te houden of loop je vast met je profielwerkstuk? Wij staan voor iedereen klaar met de tools die nodig zijn. Er komt in het examenjaar veel op de leerlingen af, daarom helpt AFTER’S COOL om het overzicht te bewaren. Onze coördinatoren kennen de examenprogramma’s, weten de eisen om te slagen en duiken met de leerlingen in het PTA (waarin alle afsluitende toetsen staan vermeld) zodat zij precies weet wat hen te wachten staat. Uiteraard staan onze ervaren begeleiders klaar voor de inhoudelijke hulp bij alle vakken.

Onze eindexamenbegeleiding in het kort

  • Inventariseren van de behoefte en de doelen.
  • Maken van een goede planning per periode.
  • We werken actief aan het tot uitvoer brengen van de gemaakte planning.
  • Samen aan de slag met de beste inhoudelijke hulp en coaching op maat.

Slagen met AFTER’S COOL doen we door het jaar op te delen in verschillende periodes. We werken naar de belangrijke toetsweken toe, om zo goed voorbereid het eindexamen in te gaan. Inzicht in zowel de SE- en CE-stof is belangrijk, net als overzicht over het verloop van het jaar. We kijken samen naar piekmomenten, helpen bij het omgaan met (examen)stress en maken een speciale planning. Tijdens de eindexamenbegeleiding helpen we met oefenen van proefexamens en bespreken we actief de examenstof met de leerlingen. In de laatste periode voor de examens, tijdens de meivakantie, werken wij gestructureerd aan het oefenen van volledige examens om ervoor te zorgen dat de leerlingen helemaal gewend zijn aan het vasthouden van hun concentratie en omgaan met valkuilen.

Ik heb meer rust door een betere planning.

Alisha (18 jaar)

Vind een locatie met eindexamenbegeleiding in de buurt

Waarom eindexamenbegeleiding bij AFTER’S COOL?

  • Wij bieden goede inhoudelijke hulp en persoonlijke coaching.
  • Wij helpen met het maken van een goede planning, voor het verkrijgen en behouden van overzicht.
  • Samen monitoren we de resultaten.
  • We bieden extra ondersteuning door middel van bijlessen op maat.
  • In de vakanties is iedere examenleerling welkom voor ondersteuning en begeleiding, met in de meivakantie intensieve examenbegeleiding.
  • Je kan op iedere vestiging van AFTER’S COOL terecht voor onze eindexamenbegeleiding. In Rotterdam hebben wij op de Oostzeedijk Beneden in Kralingen een speciale examenvestiging.

 

Het examenjaar is spannend en voor je het weet is het voorbij. Uit ervaring weten wij dat het urgentiegevoel bij examenleerlingen vaak pas bij de aanloop van de examens begint. Maar er zijn ook leerlingen bij wie de spanning en de zenuwen al vroeg aanwezig zijn. Dit gaat vaak samen met moeite hebben met presteren op de belangrijke momenten. Tijdens het laatste jaar als middelbare scholier bieden wij een zeer specifieke en intensieve eindexamenbegeleiding.

Slagingspercentage 2019: 98%

Dit jaar slaagde maar liefst 98% van onze examenleerlingen! Wij zijn heel erg trots op de ruim 160 leerlingen die hun diploma behaalden. Ons motto is niet voor niks, Ik zal slagen!

Extra examentrainingen

In samenwerking met Erasmus Education bieden wij in Rotterdam stoomtrainingen aan per examenvak. In de meivakantie worden er trainingen van 2 of 3 dagen aangeboden aan leerlingen van 5 havo en 6 vwo als voorbereiding op het Centraal Schriftelijk Examen. Tijdens deze intensieve trainingen gaat de examenleerling onder begeleiding van een docent in een kleine groep inhoudelijk aan de slag. De stof wordt stap voor stap klassikaal behandeld en de leerling oefent met het maken van examenopgaven.
In de kerst- en voorjaarsvakantie worden er ook al ééndaagse trainingen aangeboden, gericht op specifieke onderdelen van de vakken, om alvast een begin te maken met het voorbereiden van het Centraal Schriftelijk Examen of om de Schoolexamens van periode 2 en/of 3 voor te bereiden.

Voor meer informatie over deze trainingen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze coördinator examentrainingen Annelein van Waardenburg, via annelein@afterscool.nl of 06-39000823.

Kom jij bij ons je eindexamen voorbereiden?