Menu
  • Uncategorized
17/10/2018
Al sinds jaren worden eigen vestigingen in eigen beheer verbouwd en verbeterd

Duurzaamheid! Bijna iedereen begrijpt waarom en niemand is tegen, maar hoe dit begrip praktisch ingevuld kan worden is vervolgens de vraag. Bij AFTER’S COOL proberen we waar mogelijk een bijdrage te leveren, niet alleen omdat wij een Social Enterprise zijn maar vooral omdat wij het heel belangrijk vinden. Wij vertellen graag meer over de verduurzaming van onze panden en hoe wij nadenken over het onderhoud en de inrichting.

In de afgelopen periode zijn in de meeste vestigingen de TL-lampen vervangen door LED verlichting. Deze ingreep levert een directe energiebesparing van ongeveer 60% op, maar het aanvullende voordeel is dat LED verlichting minstens vier keer langer meegaat dan traditionele TL-balken. LED verlichting heeft een veel prettiger en rustiger uitstraling dan TL, wat de sfeer in de verschillende vestigingen ten goede komt.

De komende maanden worden waar mogelijk de thermostaten vervangen door ‘slimme’ thermostaten. Zo is het mogelijk om op afstand de verwarming te regelen. Wel zo handig in de locaties die slechts een deel van de dag in gebruik zijn en in het weekend en de vakanties gesloten zijn. Een besparing op de energierekening van minstens 20% per vestiging lijkt een haalbaar doel.

Al sinds jaren worden eigen vestigingen in eigen beheer verbouwd en verbeterd. Steigerhout wordt gebruikt bij de afwerking van muren en tafels, om zo de geheel eigen AFTER’S COOL-look te creëren. Dit steigerhout is bij uitstek een gerecycled product omdat het al eerder in de bouw is gebruikt. Pas als dit hout in de bouw gebruikt is, krijgt het de ‘industriële’ uitstraling die het hout mooi maakt. Daarnaast hebben de stoelen die wij gebruiken al eerder elders dienst gedaan en dat geldt in veel gevallen ook voor de lichtbakken, met hierin – inderdaad – LED verlichting.

Met de eigenaren van onze panden zijn wij in dialoog over verdere verduurzaming. Isolatie, nieuwe ketels en dubbel glas zijn dan zaken die aan de orde komen. Zo zal in onze Amsterdamse vestiging aan de Linnaeushof binnenkort het dak volledig geïsoleerd worden en vervolgens zonnepanelen worden geplaatst. Zo blijven wij manieren zoeken om onze panden zo groen en duurzaam mogelijk te maken.