Menu
  • Uncategorized
09/07/2018

Het nieuwe schooljaar gaat beginnen. Met name voor leerlingen uit groep 8 staat er een spannende periode voor de deur. Om de overstap van de basisschool naar de middelbare school iets te vergemakkelijken, bieden wij allerlei workshops aan! 

 

Een vliegende start in de brugklas met onze workshops!

In de laatste week van de vakantie zitten wij weer klaar voor de brugklasworkshops, om alle aanstaande brugklasleerlingen te helpen een vliegende start te maken op hun nieuwe school. In drie workshops nemen wij de leerlingen mee in het plannen & organiseren, leren leren en gaan wij samen ontdekken wat er allemaal op je af komt op de middelbare school. Wilt u uw zoon of dochter opgeven voor deze nuttige én gezellige start van het schooljaar? Lees hier verder!

 

Naar de brugklas: gratis workshops op de basisschool

Ook dit jaar hebben we weer een ronde gratis workshops aangeboden op diverse basisscholen tussen de mei- en zomervakantie aan groep 8. Dit jaar waren wij te vinden op de Nutsschool in Den Haag Bezuidenhout, de Paschalisschool in Den Haag Benoordenhout, het OBS Het Pluspunt in Rotterdam Alexander en het RKBS St Jan Baptist in Wassenaar.

De eerste workshop is altijd op onze kosten. Voor een eventuele tweede of derde workshop betalen scholen een kleine vergoeding. Tijdens de eerste workshop behandelen we vooral de verschillen tussen basis- en middelbare school, hoe leerlingen om kunnen gaan met bepaalde nieuwe situaties en onze ‘Leren doe je zo’ methode.

Bij de tweede en derde workshop gaan we meer inhoudelijk in op het maken van een goede planning en het actief leren. Op de Nutsschool hebben we alle 3 de workshops mogen doen. Hier is ook het idee ontstaan om onze brugklastraining op dezelfde manier vorm te geven; bestaande uit losse elementen, praktisch en vooral gericht op studievaardigheden.

Wilt u op de school waar u werkt of op de school van uw zoon of dochter ook gebruik maken van onze workshops komend schooljaar? Neem dan contact op met onze coördinator trainingen, Suzanne van der Lee, via training@afterscool.nl of 06-28430379.

 

Helaas gaat onze serie lezingen met Ingrid van Essen, ‘Ontspannen naar de middelbare school’, in september en oktober niet door.