Menu
  • Uncategorized
24/04/2018

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is-ie er, de WISC-V-NL! De allernieuwste versie van de meest gebruikte intelligentietest voor kinderen en jongeren van 6-17 jaar en de opvolger van de WISC-III-NL. De WISC-III kwam in Nederland uit in 2002. In de WISC-III kwamen items voor die niet meer passend zijn bij deze tijd. Ook had de test een theoretische basis die al een tijd niet meer algemeen gehanteerd wordt. Het was dus hoog tijd voor vernieuwing.

In de nieuwe WISC-V wordt gebruik gemaakt van indexen die zo een betere weergave zijn van het cognitief functioneren van het kind. De primaire indexen zijn: Verbaal Begrip, Visueel Ruimtelijk, Fluid redeneren, Werkgeheugen en Verwerkingssnelheid. Daarnaast is het met de WISC-V mogelijk aanvullende indexscores te verkrijgen voor een nog beter beeld van de capaciteiten van het kind.

Bij AFTER’S COOL kan een onderzoek naar intelligentie, dyslexie, dyscalculie of sociaal emotioneel onderzoek zonder wachtlijst plaatsvinden. Meer informatie over een onderzoek bij AFTER’S COOL of het inplannen van een gratis oriënterend gesprek kan via een e-mail naar diagnostiek@afterscool.nl of bel met Leonie Matena: 06-38077802.