Even voorstellen: Team Amsterdam

Eline (25) en Nadine (28) vormen sinds november samen het vernieuwde team in Amsterdam. Eline verhuisde van onze vestiging op de Linnaeushof naar het Cygnus Gymnasium en Nadine nam het stokje van haar over in Amsterdam-Oost. Zij stellen zich graag aan u voor: niet alleen omdat zij sinds kort samenwerken, maar ook omdat Eline deze maand haar 5 jarig jubileum bij AFTER’S COOL viert!

 

Welkom bij AFTER’S COOL Nadine! Je bent nu een poosje werkzaam op je eigen vestiging. Wat zal je bijblijven van de eerste weken?
Nadine: Ten eerste de fijne werksfeer waar ik in terecht ben gekomen. Ik voel mij erg welkom! Daarnaast heb ik mij verbaasd over hoe flexibel, open en eerlijk pubers kunnen zijn. De leerlingen hebben zich snel aangepast en mij een warm welkom gegeven. Zij hebben er ook voor gezorgd dat ik lachend de eerste weken vol nieuwe indrukken ben doorgekomen! Van leerlingen die vergeten om de lift uit te stappen tot de meeste geweldige smoezen om je huiswerk niet te hoeven maken (“de rijstwafels zijn op, dus kan ik mij niet meer concentreren, ik denk dat het beter is als ik naar huis ga”).

Eline, jij viert deze maand jouw jubileum! Wat is jouw favoriete herinnering aan de afgelopen 5 jaar?

Eline: Klopt! Dat is een hele goede vraag. Ik heb zo veel momenten. Een kleine greep: toen vorig jaar op mijn verjaardag een leerling van het Cygnus, aan wie ik bijles gaf en met wie ik intensief werkte, het op zich nam om voor mij bloemen te gaan halen bij de bloemenwinkel. Het begeleiden van mijn examenleerlingen vorig jaar was ook bijzonder, het was een ontzettend leuke groep en zij zijn via AFTER’S COOL ook goed bevriend geraakt met elkaar. Ik voelde mij een trotse moederkloek toen ze allemaal geslaagd waren.

Wat hebben jullie gedaan voor AFTER’S COOL?
Eline: Voordat ik begon als coördinator heb ik psychologie gestudeerd in Leiden, daar heb ik mij ook gespecialiseerd tot kinder- en jeugdpsycholoog. Tijdens mijn studie heb ik als bijbaan bij AFTER’S COOL gewerkt als begeleider en ook een jaar als assistent-coördinator. Vorig jaar heb ik dus de vestiging op de Linnaeushof onder mijn hoede gehad.

Nadine: Voor AFTER’S COOL werkte ik als kinderpsycholoog bij een specialistische GGZ instelling. Daar deed ik voornamelijk individuele behandeling van kinderen met een diagnose (ADHD, ASS, depressie) en bijbehorende ondersteuning voor ouders. Ook nam ik diagnostisch onderzoek af en gaf ik mindfulnesstraining aan groepen kinderen. Erg leuk werk!

Wat willen jullie bereiken bij AFTER’S COOL en op jouw vestiging?
Nadine: Allereerst is mijn doel om ervoor te zorgen dat de leerlingen zich hier gezien en gehoord voelen, zichzelf kunnen zijn en met een fijn gevoel naar onze vestiging toekomen. Ook het regelmatig contact met ouders hebben, is daar een onderdeel van. Ik hoop daarnaast bij te kunnen dragen aan het uitbreiden van AFTER’S COOL in Amsterdam. Bij AFTER’S COOL wil ik onder andere graag meer leren over persoonlijk leiderschap en het uitvoeren van een managende functie!

Eline: Ik hoop dat ik leerlingen mee kan geven dat schoolwerk echt niet altijd een last hoeft te zijn. Dat het op een leuke en efficiënte manier kan, waarbij ze ook nog eens tijd overhouden voor ontspanning. Ik vind het ontzettend belangrijk dat er een gezellige sfeer hangt en dat leerlingen het gevoel hebben dat ze altijd bij mij terecht kunnen.

Wat vinden jullie het leukst aan het werken met de leerlingen?
Eline: Heb je even? Ik vind alles leuk. De gesprekken over muziek en straattaal, waarbij pijnlijk duidelijk wordt dat ik blijkbaar niet zo hip ben als ik zelf denk. Als ze vol trots binnen komen stormen met een mooi cijfer, maar ook de momenten waarop ik ze even kan troosten en oppeppen na een onvoldoende.

Nadine: Het leukste vind ik om gesprekken met leerlingen te voeren, om erachter te komen hoe zij denken over zichzelf en anderen en daarmee leerlingen zelf meer inzicht te geven in hun binnenwereld. Na een huiswerkdag probeer ik vaak met hen terug te kijken hoe zij het die dag vonden gaan, wat ging er goed en wat minder? Ze mogen zichzelf dan een cijfer geven!

Wat doen jullie het liefst na werktijd?
Nadine: Na werktijd ga ik regelmatig sporten of naar yoga. Ook vind ik het leuk om met vrienden te eten en te borrelen en naar de film te gaan! Momenteel ben ik ook bezig met de opleiding cognitieve gedragstherapie.

Eline: Iets creatiefs! Zingen, theater spelen, tekenen. Ik neem mezelf al jaren voor om ook eens goed te leren koken, maar dat schiet er vaak bij in. Misschien een mooi voornemen voor 2018.