Nieuw bij AFTER’S COOL: studievaardigheden training ‘Leren leren’

Vanaf januari 2018 kunnen leerlingen uit groep 7 en 8 onze nieuwe studievaardigheden training ‘Leren leren’ volgen! Tijdens 6 bijeenkomsten van 1,5 uur gaan leerlingen in groepjes aan de slag met thema’s als actief leren, plannen en organiseren en huiswerk maken. Hoe kun je het beste leren voor een toets? Hoe werk je geconcentreerd? Hoe maak je een goede samenvatting of mindmap? En hoe blijf je gemotiveerd?

We merken steeds vaker dat kinderen veel in hun mars hebben, maar dat dit er niet altijd uit komt. Ze weten vaak niet goed welke verschillende leermethoden er zijn, hoe zij het leren voor een toets het beste aan kunnen pakken of hoe zij dingen beter onthouden. Tijdens onze training krijgen leerlingen onder deskundige begeleiding en op informele wijze handvatten aangereikt om hun schoolwerk goed en efficiënt aan te pakken. Iets waar zij ook op de middelbare school en daarna nog veel baat bij zullen hebben!

Voor de studievaardigheden training maken wij gebruik van de lessenreeks van ‘Breingeheimen Studievaardigheden’, speciaal ontwikkeld voor leerlingen uit groep 7 en 8. Leerlingen maken zelfstandig, in tweetallen en met het hele groepje verschillende opdrachten uit het door ons verstrekte werkboek. De trainer voorziet hen ondertussen van extra uitleg en informatie en stuurt waar nodig bij. Leuker, slimmer en makkelijker leren: dat is het doel!

Meer informatie en aanmelden voor de studievaardigheden training ‘Leren leren’