Even voorstellen: RT-stagiaire Janice

Janice, 24 jaar en wonend in Leiden, is sinds september stagiaire op de RT-afdeling van AFTER’S COOL. Ieder jaar lopen er verschillende studenten stage bij Remedial Teaching, om zo goede praktijkervaring op te doen. Janice zal het gehele schooljaar bij ons werkzaam zijn en zij stelt zich daarom graag aan u voor.

Welkom bij AFTER’S COOL Janice! Kan je iets over jezelf vertellen?

Ik heb aan de Universiteit Leiden de bachelor psychologie behaald en ik hoop dit jaar de master School Psychology af te ronden. Ik woon inmiddels 4,5 jaar met veel plezier in Leiden en mijn grootste hobby’s zijn zingen en dansen. Ik ben dan ook actief bij de theatervereniging Augustijns Theater. Daarnaast maak ik met veel plezier pasta’s bij Julia’s op het station, waar ik ook graag meezing met de radio.

Hoe ben je als stagiaire bij AFTER’S COOL terecht gekomen?

Op de universiteit ligt een map waarin oud-stagiaires een kort verslagje hebben geschreven over hun stages. Zo ben ik in contact gekomen met Ayla, oud-stagiaire en nu vaste werknemer bij AFTER’S COOL. Ik snuffelde rond op de website van AFTER’S COOL, welke uitstraalt dat AFTER’S COOL een dynamisch bedrijf is. Dit sprak mij gelijk aan! Na fijn contact met Ayla heb ik direct gesolliciteerd en gelukkig werd ik uitgekozen. Ayla heel erg bedankt!

Wat ga je precies doen dit schooljaar?

Ik word dit jaar onder de hoede genomen door Leonie (hoofd diagnostiek) en Milou (hoofd RT), zij gaan mij opleiden tot remedial teacher. Daarnaast ga ik huiswerkbegeleiding en trainingen geven aan basisschoolleerlingen. Het is ook de bedoeling dat ik mijn basisaantekening psychodiagnostiek ga halen dit jaar, waarvoor ik mij bezig ga houden met onderzoek naar leerproblematiek. Ten slotte zal ik een bijdrage leveren aan het beleid binnen de diagnostiek en Remedial Teaching.

Waar kijk je het meest naar uit tijdens je stage?

Ik vind het fijn om lekker praktisch bezig zijn. Ik heb op de universiteit heel veel kennis opgedaan en dat kan ik nu eindelijk in praktijk brengen. Ik vind het geweldig om met kinderen te werken en daar geniet ik keer op keer van.

Wat vind je het leukste aan werken met kinderen?

Kinderen zijn over het algemeen altijd eerlijk en dat brengt vaak leuke situaties met zich mee. Vanaf mijn veertiende heb ik kinderpartijtjes en cursussen begeleid op de manege, daarna ben ik animatiewerk gaan doen. Weer later heb ik het ponykamp begeleid en ben ik oppas geweest. Ik heb dus altijd veel met kinderen gewerkt en dat met veel plezier gedaan. Het leukste aan kinderen vind ik misschien wel dat ze nog vol in hun ontwikkeling zitten en ik iets kan toevoegen aan hun ontplooiing.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Ik heb nog geen idee wat ik precies wil worden, ik vind namelijk heel veel leuk. Ik weet dat ik alles omtrent kinderen, schoolpsychologie en sociale- en organisatiepsychologie heel interessant vind. Ik zie daar het liefst een combinatie van terug in mijn latere werk. Hoe dat eruit gaat zien? Nog geen idee maar daar kom ik vanzelf wel achter. Ik ga mij nu eerst concentreren op deze leuke stage en het behalen van mijn master!