AFTER’S COOL & Social Enterprise

AFTER’S COOL is aangesloten bij Social Enterprise NL en elk schooljaar ondernemen we activiteiten in het kader hiervan. We vinden het belangrijk om actief te zijn als Social Enterprise en leerlingen te bereiken die minder snel zelf naar ons toekomen. Zo zijn directeur Thorwald en coördinator Kirsten afgelopen schooljaar op een aantal middelbare scholen in Den Haag (o.a. het Diamant College) geweest voor een workshop. Met leerlingen van zowel de onderbouw als de bovenbouw hebben ze besproken hoe je je huiswerk het beste kan plannen, bijvoorbeeld in combinatie met voetbaltrainingen. Ook werden vragen besproken als: waarom moet je voor het ene vak harder werken dan het andere en hoe doe je dat dan? De leerlingen kregen hele praktische tips en waren zeer gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan.

Ons verband met Social Enterprise werkt twee kanten op, daarom volgde coördinator Suzanne een interessante workshop Sales & Acquisitie. De inzichten uit deze workshop helpen ons om onze diensten nog beter aan te bieden. Suzanne verliet de workshop vol inspiratie en we blijven ons komend jaar zeker ontwikkelen, ook op het gebied van Social Enterprise. Voor meer informatie over het initiatief van Social Enterprise NL, waar wij bij zijn aangesloten omdat we het belangrijk vinden een gezonde bedrijfsvoering te combineren met sociale en maatschappelijke relevantie, kijk op de website.